INTRODUCERE

OBIECTUL ŞI SCOPUL FESTIVALULUI 


Festivalul Concurs de muzică folk „Mediaş-Cetate Seculară” este conceput ca un eveniment cutural-artistic anual care se adresează soliştilor şi grupurilor de muzică folk din ţară. Prima ediţie a avut loc în anul 1974.  Întrerupt în 2001, pentru o perioadă de 9 ani, Festivalul a renăscut în anul 2010, ajungând în prezent la cea de-a 29-a ediţie.

Obiectivele festivalului sunt:

−        continuitatea în promovarea muzicii folk;

−        identificarea de noi talente interpretativ-creative;

−        stimularea şi afirmarea unor modalităţi moderne de expresie artistică.

 

ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA FESTIVALULUI

1.      Festivalul este organizat în coordonarea directă a Consiliului Municipal si Primăriei Mediaş, prin Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, în parteneriat cu Asociaţia culturala „Mediaş-Cetate Seculară”.

2.      Evenimentul va avea loc în perioada 14-15 decembrie 2012. Concursul şi recitalurile se vor desfăşura la Sala Traube situată în Piaţa Regele Ferdinand I nr.16 (centrul istoric al municipiului Mediaş).

3.      Organizatorii vor asigura cazarea şi masa concurenţilor declaraţi admişi după preselecţie (vor fi asigurate în regim de pensiune la Casa Honterus din Medias, aflată în apropierea Sălii Traube, locul de desfăşurare al evenimentului). Participanţii care doresc cazare la hoteluri din Mediaş o vor face în nume personal şi contra cost.

 

REGULAMENTUL FESTIVALULUI CONCURS

 „MEDIAŞ-CETATE SECULARĂ”

EDIŢIA a XXIX-a, 14-15 DECEMBRIE 2012

 

CONDIŢII DE PARTICIPARE

  • La ediţia a XXIX-a pot participa solişti şi grupuri folk.
  • Vârsta minimă trebuie să fie de 14 ani împliniţi la data înscrierii. Concurenţii vor înmâna organizatorilor o copie după buletinul/cartea de identitate în prima zi a Festivalului.
  •  Perioada de înscriere este 7.11 – 25.11.2012.
  •  Înscrierea pentru etapa de preselecţie se va face completând formularul de participare pe pagina Asociaţiei „Mediaş-Cetate Seculară” şi transmiterea obligatorie prin e-mail, la adresa contact@medias-cetateseculara.ro, a înregistrării audio ca şi demo (a cântecelor pe care le va prezenta în concurs, în format MP3). Fiecare potenţial concurent, va primi prin e-mail confirmarea recepţionării formularului completat şi a cântecelor transmis ca demo, în maximum 48 de ore.
  • Validarea participării la Festivalul Concurs “Mediaş-Cetate Seculară” 2012, se va face în data de 29.11.2012, dată la care lista concurenţilor admişi va fi afişată pe site.
  • Concurenţii vor fi înştiinţaţi şi telefonic/email până la data de 3 decembrie 2012 dacă au fost admişi/respinşi la preselecţie.
  • Vor fi selectaţi maxim 13 concurenţi (solişti/grupuri folk).
  • Concurenţii (solişti şi grupuri) vor prezenta în concurs două melodii folk. Unul din cantece trebuie să aibă obligatoriu temă de iarnă. Cântecele prezentate în concurs trebuie să fie interpretate în limba română. Pentru fiecare cântec prezentat în concurs, trebuie menţionat compozitorul şi textierul, iar durata acestuia să nu fie mai mare de 4 minute. Nu se admit negative.
  • Ordinea de intrare în scenă se va stabili de către organizatori, prin tragere la sorţi, după finalizarea înscrierilor şi validarea concurenţilor. Din motive obiective, în prima zi a Festivalului, înainte de începerea concursului, concurenţii pot schimba între ei ordinea de intrare în concurs, dacă au căzut de comun acord între ei, cu acceptul organizatorilor.

 

JURIZAREA

1. Criteriile de evaluare şi punctare a concurenţilor, în ordinea importanţei lor, sunt:

– Interpretarea;

– Compoziţia muzicală  –  în mod deosebit, se va aprecia şi puncta de către juriu prezentarea în

concurs a compoziţiilor muzicale proprii;

– Prezenţa scenică;

– Impresia artistică;

– Originalitatea.

 

2. Evaluarea reprezentaţiilor din seara concursului va fi efectuată de către un juriu alcătuit din personalităţi ale genului (componenţa juriului va fi anunţată pe pagina web a Asociaţiei:  www.medias-cetateseculara.ro).

3. Juriul concursului are întreaga autoritate de rezolvare a unor situaţii neprevăzute.

 

PREMIILE FESTIVALULUI

TROFEUL „MEDIAŞ-CETATE SECULARĂ” – se acordă pentru solistul sau grupul folk ce întruneşte cel mai mare punctaj din partea juriului.

 

Se vor acorda 4 premii (Trofeul „Medias-Cetate Seculară”, Premiul I, II ;i III) şi 2 menţiuni. Valoarea premiilor este:

TROFEUL “MEDIAŞ-CETATE SECULARĂ” –  1.500  lei

Premiul I – 1.200 lei

Premiul II – 1.000 lei

Premiul III  – 800 lei

Menţiune I – 200 lei

Menţiune II – 100 lei

 

De asemenea, se vor mai acorda:

Premiul special al juriului (700 lei)

Premiul de popularitate – votul apartine publicului spectator (500 lei)

Premiul Asociatiei „Medias-Cetate Seculara” (500 lei)

Premiul Asociatiei Dianthus (200 lei)

Premiul special „Medias News Blog”

Premii din partea sponsorilor

 

Valorile premiilor anuntate sunt brute. Concurenţii premiaţi vor evolua în spectacolul de Gală al Festivalului. Concurentul sau grupul distins cu Trofeul Festivalului va participa la ediţia din anul următor în calitate de invitat în recital.

Informaţii suplimentare se pot obţine la adresa de email

 contact@medias-cetateseculara.ro sau la numerele de telefon:

0723.220.599  cri_pustai@yahoo.compersoană de contact Cristina Pustai

0722.340.523 – nelu.ivan@yahooo.com – persoană de contact Ioan Ivan.

0742.972.897– lea.muszka@yahoo.com  – Lea Muszka