REGULAMENTUL FESTIVALULUI CONCURS DE MUZICĂ FOLK  „MEDIAŞ-CETATE  SECULARĂ”, EDIŢIA a 38-a, 27-28 IANUARIE 2024

Festivalul se desfasoara sub auspiciile Unirii Principatelor Romane.

CONDIŢII DE PARTICIPARE
•  La ediţia a 38-a pot participa solişti şi grupuri folk. Nu se acceptă înscrierea în calitate de concurent a cantautorilor cu experiență, care au lansat albume și/sau au participat ca invitati cu recitaluri în alte festivaluri. 
•   Vârsta minimă trebuie să fie de 14 ani împliniţi la data înscrierii. Concurenţii vor înmâna organizatorilor în prima zi a Festivalului o copie după buletinul/cartea de identitate.
•   Perioada de înscriere este 18.12 – 7.01.2024.
•   Înscrierea pentru etapa de preselecţie se va face completând formularul de participare pe pagina Asociaţiei „Mediaş-Cetate Seculară” şi transmiterea obligatorie prin e-mail, la adresa contact@medias-cetateseculara.ro, a înregistrării audio ca şi demo (a cântecelor pe care le va prezenta în concurs, în format MP3). Fiecare potenţial concurent, va primi prin e-mail confirmarea recepţionării formularului completat şi a cântecelor transmis ca demo, în maximum 48 de ore.

 • Preselectia participanților la Festivalul Concurs “Mediaş-Cetate Seculară” 2024, se va face în perioada 7-14.01.2024, iar lista concurenţilor admişi va fi afişată pe site, în ordinea de intrare în concurs (stabilită de către organizatori prin tragere la sorţi).
  • Concurenţii vor fi înştiinţaţi prin email și afișare pe site până la data de 15.01. 2024 dacă au fost admişi sau respinşi la preselecţie.
  • Vor fi selectaţi maxim 10 concurenţi (solişti/grupuri folk).
  • Concurenţii (solişti şi grupuri) vor prezenta în concurs două melodii folk. Cântecele prezentate în concurs trebuie să fie interpretate în limba română. Pentru fiecare cântec prezentat în concurs, trebuie menţionat compozitorul şi textierul iar durata acestuia să nu fie mai mare de 4 minute. Nu se admit negative.
  • Ordinea de intrare în scenă stabilita de către organizatori poate fi modificată, din motive obiective, în prima zi a Festivalului, înainte de începerea concursului. Concurenţii pot schimba între ei ordinea de intrare în concurs, dacă au căzut de comun acord între ei și cu acceptul organizatorilor.
  JURIZAREA
  1. Criteriile de evaluare şi punctare a concurenţilor, în ordinea importanţei lor, sunt:
  – Interpretarea;
  – Compoziţia muzicală – în mod deosebit, se va aprecia şi puncta de către juriu prezentarea în concurs a compoziţiilor muzicale proprii, iar fiindca festivalul se desfasoara sub auspiciile Unirii Principatelor Romane se va acorda punctaj suplimentar pentru compozitii patriotice
  – Prezenţa scenică;
  – Impresia artistică;
  – Originalitatea.

  2. Evaluarea reprezentaţiilor din seara concursului va fi efectuată de către un juriu alcătuit din personalităţi ale genului (componenţa juriului va fi anunţată pe pagina web a Asociaţiei:www.medias-cetateseculara.ro).
  3. Juriul concursului are întreaga autoritate de rezolvare a unor situaţii neprevăzute.PREMIILE FESTIVALULUI
  TROFEUL „MEDIAŞ-CETATE SECULARĂ” – se acordă pentru solistul sau grupul folk ce întruneşte cel mai mare punctaj din partea juriului.
  Se vor acorda in total 5 premii : Trofeul „Mediaș-Cetate Seculară” (= Premiul I), Premiul II, Premiul III, Premiul Special al Juriului si Premiul de Popularitate, precum şi alte premii acordate de sponsori/colaboratori.
  Valorile premiilor anunţate sunt brute.

Valoarea premiilor este:
Premiul I – TROFEUL “MEDIAŞ-CETATE SECULARĂ” – 2.000 lei
Premiul II – 1.500 lei
Premiul III – 1.000 lei
Premiul special al juriului – 700 lei

Premiul de popularitate (votul aparţine publicului spectator) – 700 lei

 

De asemenea, se vor mai acorda:
Premii din partea sponsorilor / colaboratorilor

Concurenţii premiaţi vor evolua în spectacolul de Gală al Festivalului.

Participarea tuturor concurenților la Gala Laureaților este obligatorie!

Solistul sau grupul distins cu Trofeul Festivalului va participa la ediţia din anul următor în calitate de invitat în recital.