Festivalul Concurs de muzică folk „Mediaş-Cetate Seculară” este conceput ca un eveniment cutural-artistic anual care se adresează soliştilor şi grupurilor de muzică folk din ţară. Prima ediţie a avut loc în anul 1974. Întrerupt în 2001, pentru o perioadă de 9 ani, Festivalul a renăscut în anul 2010, ajungând în prezent la cea de-a 30-a ediţie.

Obiectivele Festivalului sunt:
− continuitatea în promovarea muzicii folk;
− identificarea de noi talente interpretativ-creative;
− stimularea şi afirmarea unor modalităţi moderne de expresie artistică.

ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA FESTIVALULUI

1. Festivalul este organizat în coordonarea directă a Consiliului Municipal si Primăriei Mediaş, prin Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, în parteneriat cu Asociaţia culturala „Mediaş-Cetate Seculară”.
2. Evenimentul va avea loc în perioada 20-21 decembrie 2013. Concursul şi recitalurile se vor desfăşura la Sala Traube situată în Piaţa Regele Ferdinand I nr.16 (centrul istoric al municipiului Mediaş).
3. Organizatorii vor asigura cazarea şi masa concurenţilor declaraţi admişi după preselecţie (vor fi asigurate în regim de pensiune la Casa Honterus din Medias, aflată în apropierea Sălii Traube, locul de desfăşurare al evenimentului). Participanţii care doresc cazare la hoteluri din Mediaş o vor face în nume personal şi contra cost.

Regulament Medias-Cetate Seculara  2013

Formular de inscriere 2013